Omniia

Hverdagens indretning

Find den bedste seng

Jeg har tidligere skrevet lidt om hvordan du får indrettet det helt perfekte soveværelse og som bekendt så er sengen det vigtigste når det kommer til soveværelset, så det er noget jeg vil stille skarpt på i dette indlæg. For hvad er et soveværelse uden en god seng? Det er det store spørgsmål, som der findes mange forskellig svar på!

Hvad er dine behov

Har du et behov? Eller er du typen som stilles tilfreds med en solid IKEA seng der ikke koster mere end halvdelen af månedens SU? Det kommer meget an på hvordan dit budget i forvejen er, og det hænger så igen direkte sammen med dit erhverv. For hvad er dit erhverv? Hvis du arbejder som direktør i en mellemstor eller stor virksomhed, jamen så har du måske råd til at købe den bedste seng til 20.000 kr., men er du derimod SU modtager og ved at læse dig til en god løn og et trygt liv, jamen så kan sengen fra IKEA til 1.000 kr. fint klare jobbet indtil du får råd til noget bedre.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert når det kommer til valg af seng, men det er vigtigt at være opmærksom på hvor vigtig sengen er. Du bruger ca. 30% af livet i den, så det hjælper heller ikke at den er fuldstændig horribel. Personligt mener jeg at de senge som kan købes i IKEA er udtryk for det absolut minimale, og her er det med tanke på de madrasser/senge, der koster under 2.000 kr. De er bedre end mange brugte alternativer, men de holder ikke i ti år. Forvent en levetid på en 3-5 år, hvorefter det bliver knapt så sjovt at tilbringe 8 timer i streg i den.

Hvis du vil læse mere om boxmadrasser kan det gøres her.

Mulighederne

En helt anden løsning, som er noget speciel er at købe en madras, det kunne f.eks. være en boxmadras, og så finde nogle ben at sætte ind under den. Det er ikke en klassisk seng, men den giver mulighed for at spare en del penge, samtidig med at muligheden for at sove godt er til stede. Priserne starter fra bare 600 kr. hvis du skal nøjes med en enkeltmandsmadras, og det er så IKEA du kan hente sådan en fætter i. Skal det være bedre kvalitet, skal du ty til andre løsninger, f.eks. en tur ned i den lokale Jysk, hvor udvalget er endnu større, og priserne er stadig der hvor de fleste kan være med. Valget er dit.