Omniia

Hverdagens indretning

Guide: Find den rette størrelse seng

Da vi skulle indrette soveværelse skulle vi også købe en ny seng, men hvilken størrelse skulle det være? En ting var sikkert, det skulle ikke være to enkeltsenge vi satte sammen, for den regne imellem sengene var helt forfærdelig tidligere.
Efter stor research fandt vi frem til den rette størrelse og vi lærte en helt samme om mulighederne er der idag. Derfor har jeg skrevet denne guide så jeg kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse på din nye seng.

Hvilke størrelse findes der?

De mest almindelige størrelse i Danmark er:
Enkeltseng – 90*200 cm
Trekvartseng – 140*200 cm
Dobbeltseng – 180*200 cm

Nye størrelser er dog på vej og den nye 160*200cm gør det godt i mange små lejligheder imens den store 200*200cm er perfekt i det store soveværelse. En ting vi lærte var nemlig at sengen skal købes ud fra jeres sovevaner, men også ud fra rummet den skal bruges i. Det er ofte sjovere med en lidt mindre seng, hvis det betyder at du kan gå rundt omkring den om morgenen frem for at skulle trille ud af sengen.

 

Find den rette størrelse

Langt de fleste foretrækker at sove i en 180*200cm seng da der er plads til at ligge seperat, især om sommeren hvor det godt kan blive varmt. Har du små børn er det måske rart med en 200*200cm seng så barnet nogle gange kan ligge imellem jer i sengen eller er rummet meget lille så kan 160*200cm måske være sagen.

Først skal i finde ud af hvordan jeres vaner indenfor søvn er og derefter skal i tage et kig på rummet. Husk også at skæve størrelser som 160 eller 200 cm i bredden let kan gøre sengetøjet 2-3 gange dyre.

Undersøg altid prisen online, hvor du kan spare penge ved at finde de gode tilbud online.

Nye muligheder med elevation

En lille ting vi blev meget betaget af er at de nu laver 3/4 senge med elevation hvor målgruppen nok er de lidt større personer som føler at 90cm ikke er bredt nok. Vi blev dog ret forelskede i at der er elevation, men ingen revne imellem. Det er desværre næsten umuligt at finde i de store 180*200cm dobbeltsenge.