Omniia

Hverdagens indretning

Hjemmebiografen anno 2017

Vi er så heldige at venner og bekendte ofte spørger os om hjælp når de skal indrette et nyt rum og når vi begynder at arbejde med rummene i 3d ser vi muligheder som man normalt ikke ser når man er begrænset af at se på de nuværende møbler.

Vi har netop afsluttet et projekt hos et vennepar der skulle renovere deres stue, der skulle gulvvarme, nye vinduer og når de endeligt var igang fik de også lavet væggene og loftet. Det spændende ved denne stue var at de ønskede en hjemmebiograf. Det er ikke noget vi havde arbejdet med tidligere og billede og lyd er en hel uddannelse i sig selv, men med hjælp fra et par medstuderende, et par søde folk i hifi-klubben og en masse information fra Internettet blev vi meget klogere på hvad der findes af muligheder for en hjemmebiograf i 2017.

Efter at have indsamlet alt denne information ville vi gerne del 2 muligheder med jer, den permanente hjemmebiograf og fredagsbiografen.

Fredagsbio
Når du gerne vil se 1-2 film på det store lærred hver uge.

Gode løsninger til dette kan købes for omkring 10.000 med projektor, lærred og et sæt højtalere. Det giver dig en 1080p projektor, og et fornuftigt lærred der kan skjules når det ikke bruges samt et 2.1 højtalersæt med enten 2 fronthøjtalere eller en surroundsound bar og en subwoofer.

Her i videoen ser du et godt eksempel på en hjemmebiograf i denne genre og hvad det har af fordele/ulemper. Husk at der altid er mange muligheder for lærreder, her har han indgået et par kompromiser da han gerne vil kunne skjule det helt bagved tv møblet når det ikke bruges.

 

Den Permanente Hjemmebio
Til filmentusiasterne der gerne vil tage biografen med hjem

Her taler vi et fast lærred eller et motoriseret lærred til 2-4000,- En 4K projektor til 15-25.000,- og et anlæg til 5-10.000,- hvor du til gengæld virkeligt får biografoplevelsen ind i stuen, med et billede i høj opløsning, skarpe farver og lyd du kan mærke i brystet på de rette tidspunkter.

Hjemmebiografen i videoen her har kostet langt mere, men giver et godt indblik i hvor langt man sagtens kan nå med hyldevarer.