Omniia

Hverdagens indretning

Husk at sikre dit hjem imod indbrud

Indboforsikring til hus

Læs med her, hvis du vil blive klogere på, hvordan du sikrer dit hjem bedst muligt imod ubudne gæster.

Hold altid døre låst

Det giver naturligvis sig selv, at første skridt er at sørge for at låse alle døre, når ikke du er hjemme, eller du ligger og sover. Ligeledes skal vinduer og terrassedøre lukkes, så der ikke kan smutte nogen ind. Især når du forlader huset, kan det godt betale sig at tjekke en ekstra gang, om der nu er blevet lukket rundt omkring, så ikke du vender hjem til en ubehagelig overraskelse.

Installer udendørsbelysning

Et nemt og effektivt middel til at afskrække indbrudstyve er udendørsbelysning. Har du censorstyret lys i haven og ved hoveddøren, vil det aktiveres ved bevægelse, og det kan i særdeleshed være med til at skræmme tyve væk. De ønsker naturligvis at snige sig usete ind, og derfor er havelyset en kæmpestor hindring for dem. Vil du på nem vis sikre dig imod indbrud, er dette altså et godt sted at starte. Du kan også vælge at installere lys, som du kan tænde ved hjælp af en app på din mobiltelefon. Det er lidt et større projekt, men det giver dig mulighed for at tænde lys både inde og ude, selvom du ikke er hjemme. På den måde kommer det til at se ud som om, der er folk i dit hjem, selvom der egentlig ikke er, og dette er et af de bedste midler imod indbrudstyve.

Tilmeld dig nabohjælp

Nabohjælp er et andet godt middel til at forhindre indbrud. Det går i al sin enkelthed ud på, at dine naboer og andre i dit nærområde hjælper til med at holde øje med dit hus, når du ikke er hjemme. Til gengæld skal du også holde øje med deres, når de er hjemmefra, og på den måde hjælper I altså hinanden. Så kan man hurtigt kontakte ens naboer, hvis man lægger mærke til noget mistænksomt i nærområdet, eller for eksempel mange gange har set den samme bil køre forbi ens vej. Desuden er der mulighed for – hvis for eksempel man er ude at rejse – at skrive sammen og holde hinanden opdateret på, om alting er, som det skal være derhjemme.

Få nogen til at passe dit hus i ferien

En anden smart ting ved nabohjælpen er, at man kan få hinanden til at passe hus, hvis man skal ud at rejse. Det er selvfølgelig rart at have én til at vande blomster og lignende, men faktisk er det bedste ved dette, at man kan rykke lidt på gardinerne, tænde lyset i et rum og lade noget ”opvask” stå og flyde. På den måde ligner det, at der er nogen hjemme, og hvis så der er indbrudstyve, der holder øje med ens hus, vil de sandsynligvis blive skræmt væk og vælge et andet offer.

Installer en indbrudsalarm

Vil du være endnu bedre sikret imod indbrud, er det naturligvis en overvejelse værd at installere en tyverialarm. Der findes mange forskellige løsninger på markedet, og det kan bestemt virke meget beroligende at vide, at der er alarm på ens hus, når ikke man er hjemme. Desuden virker det afskrækkende på tyve, hvis du eksempelvis sætter et klistermærke på postkassen om, at der er alarm på din bolig. Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig sørge for at have en god indboforsikring, så du er dækket, hvis uheldet alligevel skulle være ude, og du får ubudne gæster på besøg. På Informeo.dk kan læse om hvordan indboforsikringer typisk dækker samt hvad du skal være opmærksom på. Så kommer det i det mindste ikke til at ramme dig så hårdt rent økonomisk.