Omniia

Hverdagens indretning

Hvor effektivt arbejder du på hjemmekontoret?

At have et kontor derhjemme er virkelig praktisk, fordi det bliver nemmere at adskille privatliv og arbejdsliv. Det skulle meget gerne gøre dig mere produktiv, at du ikke bliver distraheret af alle mulige overspringshandlinger. Men for at arbejde rigtig effektivt, skal kontoret være indrettet til det. Se på det som en arbejdsplads, ikke som et sted, der skal flyde over med hjemlig hygge. Der skal ikke være puder og pyntegenstande overtalt, men det må meget gerne være hyggeligt. Du skal jo trods alt bruge mange timer derinde ad gangen.

Effektive omgivelser

Et hjemmekontor skal være indrettet med fokus på effektivitet. En effektivt hjemmekontor vil i sidste ende gøre dine arbejdsdage mere effektive, og give dig mere fritid. Hvem drømmer ikke om bare lidt mere fritid?

Du kan starte med at se på det, der stjæler tid og koncentration fra dit arbejde. Er internettet langsomt og ustabilt, bør du måske overveje at skifte til fibernet. Find ud af mere om fibernet på denne side.

Knirker kontorstolen for meget, kan det nok betale sig at skifte den ud.

Undersøgelser viser, at man arbejder bedst i rummelige omgivelser. Der skal være plads til, at tankerne kan flyve. Ikke bogstaveligt, selvfølgelig. Men rummelige omgivelser gør os mere kreative. I indretningen betyder det: væk med al det, der genrer dine øjne eller ører.

Hav det godt

Hvilket design du vælger på møbler osv. betyder faktisk ikke så meget. Det vigtigste er bare, at du ikke vælger noget, der er direkte grimt. Stole skal være behagelige at sidde mange timer i, borde skal passe i højden. Hvis du skal indrette dit første kontor, kan du gå efter de billigere løsninger i Ikea og opgradere efterhånden som økonomien er til det.

Kontoret skal selvfølgelig bruges til arbejde, men husk at tag nogle pauser i løbet af dagen. Nogle af pauserne skal være væk fra kontoret. Man kan blive lidt skør i hovedet af at kigge ind i den samme skærm hele dagen. Skøre medarbejdere er som regel ikke effektive medarbejdere.

Find inspirationen

Der er virkelig mange måder at lave et effektivt hjemmekontor på. Det perfekte kontor kommer jo an på, hvad du arbejder med, men der er helt sikkert masser af inspiration at hente rundt omkring på nettet, ikke mindst på Youtube  

I fjernsynet er der også massevis af programmer om boligindretning. Noget af den inspiration kan bruges i hjemmekontoret, og andet handler om mere specifikke rum. Se eller gense programmerne på bl.a. DR TV og TV 2 Play