Omniia

Hverdagens indretning

Indret det perfekte børneværelse

Jeg har netop skrevet lidt om hvordan du får indrettet det perfekte soveværelse, og i dag skal det handle om børneværelset. Det kan være en udfordring, især hvis der er tale om førstegangsforældre, som slet ikke er kendt med det.

Budget & Behov

Det er to ting, der går hånd i hånd: Hvor mange midler hr du til at føre børneværelset ud i livet, og hvad mener du behovet er? De første par år barnet er til, behøves ikke det helt store værelse, da barnet fysisk ikke fylder meget og dels ikke har de samme behov for at have “sit eget”, som et større barn gerne har. Men det er en fordel at have noget klart til når barnet bliver voksen og teenager, for der vil et mindre rum ikke længere være tilstrækkeligt.

Det er vigtigt fra start at finde et egnet rum og gerne et som ikke behøver blive lavet så meget om som barnet vokser. Derudover skal du også se på hvad der skal indkøbes af møbler. Bl.a. så er et puslebord en god start, ligesom et godt skab.

Kom i gang med indretningen

Når du har valgt det rum som skal bruges, skal du i gang med at finde ud af hvordan det bedst kan  indrettes. Det kan gøres på mange måder, og kan nogle gange være en udfordring. SOm jeg skrev ovenover, så skal du være opmærksom på de ting som skal bruges. Det hedder sig helst en god reol, et skab, et puslebord samt en hel masse mindre kasser eller skuffer, hvor alle nipsting kan være i. Det er både smart og praktisk.

En god tremmeseng er også et vigtigt element til børneværelset, og her kan du med fordel kigge efter en velholdt brugt af slagsen. Det giver mulighed for at spare en pæn sum penge, ligesom det nogle gange kan ende ud i en rigtig lækker kvalitetsseng med kun få år på bagen.

Hvordan du indretter er helt op til dig selv, men det kan anbefales at placere bl.a. sengen centralt, så den er let at komme til, og er det altid en god ide at hænge puslebordet op hvis muligt.