Omniia

Hverdagens indretning

Indret det perfekte soveværelse

I dag skal det handle om soveværelset, det sted de fleste mennesker bor ca. 30% af livet, det er altså mere tid end hvad du bruger på at arbejde, så der skal i den grad være rart at være, ellers bliver det hurtigt en trist affære, så jeg vil fortælle lidt om hvordan du laver det perfekte soveværelse!

Find behovet og inspirationen

Det er nok en løs overskrift, fred være med det. Men det er vigtigt nok. Du skal finde dit behov, hvad har DU brug for, og hvis I er to, så er det hvad I har brug for, med tryk på “I”, da det ellers nemt giver anledning til problemer.

Hvis du er typen, som bor i en lille lejlighed eller endda en mellemstor en, så er det meget normalt med et soveværelse på ca. 10-15m2, nogle har lidt mindre plads, andre lidt mere, det varierer fra person til person.

Hvis vi tager udgangspunkt i et mellemt værelse, så er det ca. 12m2, og på den plads kan der laves en hel masse. Du skal bare finde ud af hvad du skal bruge først. Vil du have et stort klædeskab eller kan en kommode gøre det? Og hvad med et natbord? Måske et TV? Der er mange ting man skal overveje inden man går i sving.

Skab dit eget

Det er altid en fordel at sætte sit eget unikke præg, især når det kommer til noget så privat som et soveærelse, så er det rart nok man kan se at det er “sit eget”, forstå mig ret. Hjemme hos mig er f.eks. sjove ting klistret på væggende, alt lige fra figurerne fra Radiserne til et verdenskort. Jeg går meget op ia t sætte mit helt eget præg.

Og så lige inden jeg glemmer det! Sengen! Det vigtigste af det hele, nattens kongestol. Den skal du være OBS på, for du kommer til at tilbringe mange år af dit liv i den, og det er gerne den samme seng endda. Så lad være med at købe en slidt brugt udgave til 200 kr. på DBA, det kommer du til at fortryde.

Som udgangspunkt findes der to madrasser. En springmadras og en boxmadras, hvad er der er bedste for dig er op til en test. Den ene variant er kan der bare smides nogle ben under og så kører det, den anden kræver en sengeramme. Er du ramt af et knapt så spændende budget, så kig efter en boxmadras, den giver dig som regel den bedste løsning til billigst pris. Du kan læse mere om om emnet på denne side.

Når der er styr på møbler og seng, så er det bare om at få det hele smidt på plads i rummet, og det er den sjove del kommer. Du kan nu skabe dit eget soveværelse, med sit helt eget unikke præg. Et godt råd fra mig er at huske det grønne. En plante ser godt ud og kan hjælpe med et sundt indeklima!