Omniia

Hverdagens indretning

Ny brændeovn i stuen

Hvis du står med et ønske om at skifter over til en anden måde at varme hytten op på, så kan en brændeovn være et rigtig godt alternativ. Mildt sagt. Ikke nok med at det er en bæredygtig og god måde at gøre tingene på, så vil det også pynte i en hver stue, og det udtryk man mødes af når man går ind i en ny stue, kan have stor betydning for hvordan man ser resten af indretningen.

Men hvis du bor i en lejlighed, kan det være svært med en brændovn, da det som udgangspunkt kræver udluftning. De fleste vælger at bruge træpiller, da biobrændsel kan være farligt, grundet den lave antændelsestemperatur. D0g er der mange i storbyerne, som vælger at bruge netop biobrændsel, selvom der er en risiko ved det. Det kræver bl.a. ikke samme omfattende udluftning som afbrænding af træpiller.

Den løsning de fleste vælger er at brænde træ af, det er nemmeste og mest sikkert, især når installationen er på plads, og man blot skal fyre op i sin ovn. Har du i forvejen en stor stue, så er det meget let t få det hele til at hænge endnu bedre sammen med en brændeovn. Stat med at finde ud af hvorhenne i stuen den skal stå, og når det er plads, så er det tid til at få den købt og sat op. Når du køber den, så ikke se på prisen i første omgang. Det er en dyr fornøjelse uanset hvad, så find en du synes passer ind i din indretning. Husk på at vælge det bedste sted i første omgang, da det ikke er lige til at rykke rundt på en brænde ovn.

Når du har fået den monteret skal du have fundet dig noget at fyre op med i den, her vil jeg anbefale  nogle billige træpiller, der altid findes i god kvalitet og som er CO2 neutrale, hvilket gør det rigtig godt for miljøet. Og flere steder kan du bestille dine træpiller online, så de bliver leveret til døren! Det bliver ikke meget nemmere!

Har du noget input til mit lille skriv her, så fyr løs!