Omniia

Hverdagens indretning

Sådan får du et indbydende arbejdsværelse

Arbejdsværelse, kontor, workspace eller playground – kald det, hvad du vil, det er stedet, hvor ideer går fra at være spærret inde i hovedet til at blive levende på papiret. Det er stedet, hvor kreative tanker får frit spil, og hvor der skal være plads til fordybelse, effektivitet og koncentration i høj grad.

Omgivelserne betyder enormt meget og er afgørende for ideudviklingen og processen, der kommer efter. Her kommer en lille guide til, hvordan du indretter det perfekte arbejdsværelse/kontor i hjemmet.

 

Gør det komfortabelt

I et soveværelse er sengen afgørende, fordi det er der, du primært tilbringer din tid i rummet. Af den grund går man utrolig højt op i, at man ligger behageligt og sover godt om natten. Det er det samme princip, du skal du bruge om dit kontor. Du kan sammenligne en dårlig kontorstol med at sove på en feltmadras, og det ville du aldrig byde dig selv, medmindre du har planer om at torturere og ødelægge dig selv og din krop.

Lige så vel som du kan få kontinentalsenge, boxmadrasser og drømmesenge til dit soveværelse, findes der ligeledes mange forskellige valgmuligheder, når det gælder kontorstole og skriveborde. Gå eksempelvis altid efter et hæve-/sænkebord fremfor det stillestående skrivebord, fordi med et hæve-/sænkebord er du ikke tvunget til at sidde ned og arbejde. På den måde aktiverer du også din krop, og du undgår at sidde og falde hen.

Når det kommer til kontorstole, er det også vigtigt at vælge en, der ikke kun har et godt ryglæn, men som også er god for blodcirkulationen, og som sørger for, at du får blod hele vejen ned til fødderne.

3xr.dk finder du et stort udvalg af forskellige kontorstole inden for forskellige stilarter og prisklasser, og der er med garanti også en, der passer til din siddeposition og din krop.

 

Lad dig inspirere

Det er vigtigt, at du føler dig motiveret og inspireret, idet du træder ind på dit kontor. Dit kontor er nemlig et slags helligt sted i hjemmet, hvor der skal være plads til, at du kan gå i dybden med opgaver og få arbejdet gjort så godt og vellykket som muligt. For at det kan lade sig gøre, er der nogle små fif til, hvordan du kan lade dig inspirere.

Har du et særligt forbillede eller en rollemodel, kan du med fordel drage nytte af vedkommende i dit arbejdsværelse ved eventuelt at citere ham eller hende i en indramning, eller hvis du har en genstand eller en slags figur eller generelt bare noget, der får dig til at tænke på denne person, som du føler dig inspireret af, så sæt det et sted, hvor du nemt får øje på det.

Det er også vigtigt, at kontoret er et sted, du har lyst til at være og tilbringe tid, og at der er en god og hjemlig atmosfære i rummet. Det kan du eventuelt skabe ved at tilføje lidt såkaldt ”hygge” i form af belysning, herunder lyskæder, stearinlys, lysestager osv. Blomster kan du med fordel også have stående på kontoret, så det føles som et rum med liv og aroma.